sunnuntai 31. elokuuta 2014

Kampus järven rannalla




University of Wisconsin Madisonin kampus sijaitsee Mendota-järven rannalla. Yliopiston henkilökuntaa ja opiskelijoita palvelee kaksi ylioppilaskunnan taloa, joista vanhempi, Memorial Union, on suosittu ja ruokailu ja vapaa-ajanviettopaikka. Sen takaterassi aukenee järvelle ja tarjoilee kävijoilleen sekä ruokaa että juomaa. Ja näin helteellä myöskin silmänruokaa, sillä aika moni liikkuu alueella pikkupikkubikineissä tai ilman paitaa.  Ja aika moni niistä on rutkasti nuorempi kuin me. Lukukausi on alkanut, ja kaupunki on täynnä innokkaita opiskelijoita. 


Union Terracen läheisyydessä voi harrastaa kaikenlaista vesiurheilua, purjehtia, meloa, uida ja suppailla. Aika moni myöskin juoksee. Kun pyöräilimme kampuksen rantaa kohti suosittua puistoaluetta, jonka niemenkärjessä on piknik- ja kutupaikkoja, totesimme taasen, että kovaa vauhtia pitävät nämä paikalliset juoksijat. Ihan saa tehdä töitä, että polkien ohi pääsee! Puistoalueella, jota hoidettiin luonnonmukaisesti, ei taaskaan ollut sallittua pyöräillä, pelkästään kävellä tai juosta. Niemennokasta näkyi hienosti kaupungille ja kampuksen länsiosaan, johon emme ole vielä tutustuneet. 



Niemen toisella puolen avautui ihana luonnonhiekkaranta, mutta siellä kiellettiin uiminen vaaran uhalla. Sitä, mikä tuo uhkaava vaara oli, ei kerrottu. Sen sijaan matalaan rantaveteen näkyi ankkuroituneen erikokoisia jahteja, joiden omistajat hyppivät iloisesti veteen. Olisiko vaarana, että
muilla olisi yhtä mukavaa? Vai voisiko olettaa, että onneton puistossa kävijä uisi heti ensimmäisenä moottoriveneen alle? Emme kokeilleet, olisiko kielletystä uinnista tullut seuraamuksia, sillä paluumatkalla poikkesimme Capitolille, missä järjestettiin taas yksi mittava ilmaistapahtuma Taste of Madison, jossa teemana oli paikallinen ruoka ja musiikki. Älkää ymmärtäkö väärin, ei ollut tylsää, päinvastoin. Uusien ruokien kokeileminen on aina yhtä jännää. Ja tällä kertaa meillä oli myös seuraa toisista suomalaisista Madisonin vierailijoista. Oli mukava päivä, jonka päätimme vielä uintiin läheisellä Monona-järven rannalla. Kyllä friskasi. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti